Stranice

subota, 22. siječnja 2011.

City gostuje na Villa Parku


Nakon što je pauzirao u utakmici FA kupa protiv Leicester Cityja, večeras ćemo imati priliku gledati drugi nastup našeg Edina Džeke u dresu Manchester Cityja.

Ovaj put u njegovim potezima neće uživati publika na Eastlandsu, nego će Džeko svoje sposobnosti pokazati na Villa Parku na gostovanju njegove ekipe kod Aston Ville.

Aston Villa je neprepoznatljiva ove sezone. Nalaze se tek jednu poziciju iznad zone ispadanja, a u posljednjih deset susreta su pobijedili samo jednom. U 12 posljednjih utakmica ekipa Gerarda Houlliera nije uspjela sačuvati mrežu netaknutom, a nadamo se da neće ni večeras, te da će baš Džeko upisati svoj prvi pogodak u Premier ligi.

Da stvari ne budu tako crne po Aston Villu, pobrinuo se vlasnik Randy Lerner koji nije štedio novac kako bi klub izvukao iz teške situacije. Doveden je Darren bent iz Sunderlanda, te Jean Macoun iz Lyona. Klub je napustio John Carew koji se pridružio Asmiru Begoviću u ekipi Stokea.

S druge strane City se nalazi u utrci za titulu prvaka. Trenutno su na drugoj poziciji, a u slučaju današnje pobjede i kiksa gradskog rivala Uniteda mogli bi se naći na samom čelu tabele. Trener Roberto Mancini je Džeku najavio u početnih 11, a priliku za igru će dobiti i Gareth Barry, Nigel de Jong i Kolo Toure, trojac koji je također odmarao u utakmici FA kupa.

Kada su međusobni omjeri u pitanju, tu je City u velikoj prednosti. Od posljednjih 18 utakmica protiv Aston Ville u svim takmičenjima poraženi su samo dva puta. U posljednjih 13 gostovanja na Villa Parku poraženi su također samo dva puta. Posljednji međusobni susret je završen pobjedom „građana“ od 4:0. Sjajan je u toj utakmici bio Mario Balotelli koji je postigao tri gola. Balotellija večeras nema zbog povrede, ali je zato tu Džeko pa odbrana Ville sigurno neće imati lak posao.

Mogući sastavi:

Friedel; Walker, Cuellar, Dunne, Clark; Agbonlahor, Makoun, Petrov, Downing; Young; Bent.

Hart; Boateng, K Toure, Kompany, Kolarov; Y Toure, De Jong, Barry; Milner, Dzeko, Tevez.