Stranice

ponedjeljak, 31. siječnja 2011.

Ivica Osim o Džeki i Misketu


 Današnje izdanje Dnevnog izdanja donosi intervju sa Ivicom Osimom koji se trenutno nalazi u Puli sa suprugom Asimom i mlađim sinom Selimirom. Švabo je u Pulu došao u posjet Željezničaru koji je u tom gradu na pripremama i svom straijem sinu Amaru Osimu.

Osim je za Dnevni avaz prokomentarisao i sjajnu igru Edina Džeke, te njegov transfer u engleski Manchester City. O najskupljem igraču sa prostora bivše Jugoslavije, Edinu Džeki Švabo kaže: „Džeko je sigurno postao uzor svoj bosanskoj djeci, ali je veoma bitno da im uzor bude njegov rad, a ne novac koji je zaradio.“

Osim je naglasio da Džeko treba biti uzor mladima po sjajnoj nogometnoj igri, humanitarnom radu i po tome što ne „glumi“ zvijezdu.

Osim je za Avaz prokomenatrisao i nekadašnjeg Džekinog saigrača iz Wolfsburga, Edina Misimovića te njegov odlazak u Galata Saray.

„Mislim da je problem što je George Hagi, trener Galata Saraya umislio da Misimović treba igrati kao što je on igrao u mladosti,  a to je realno teško očekivati. S druge strane, Misimović bi trebao pregledati snimke Hagijevih utakmica, vidjeti kakav je to majstor bio, pa se pokušati prilagoditi“, zaključio je Švabo.