Stranice

petak, 21. siječnja 2011.

MILAN SE PROŠETAO DO ČETVRTFINALA


Posljednja ulaznica za četvrtfinale Italijanskog kupa pripala je nogometašima Milana, koji su večeras na San Siru bez većih problema savladali Bari (3:0).
Rossoneri su se, nakon dva prvenstvena remija, vratili na pobjedničke staze. Izabranici Massimiliana Allegrija potpuno zasluženo plasirali su se u četvrtfinale Italijanskog kupa. Kao što je Allegri i najavio pred početak ove utakmice, od prve minute je u napadu konačno zaigrao i Antonio Cassano, pridošlica iz Sampdorije ove zime.

Uz Cassana je igrao i Zlatan Ibrahimović, a loptama ih je "hranio" Robinho. Upravo je Ibrahimović doveo Milan u vodstvo u 19. minuti. Loptu mu je na lijevu stranu dodao Robinho, švedski reprezentativac ušao u šesnaesterac Barija, naštimao se na desnu nogu i plasiranim udarcem matirao Padellija.

Do odlaska na predah mladi Alexander Merkel povećao je prednost uvjerljivog domaćina. Nijemac je u 45. minuti topovski pogodio na dodavanje Robinha iskosa s lijeve strane terena. 

Nakon dvije asistencije, brazilski napadač sam se upisao u listu strijelaca sredinom drugog dijela, kada je postavio konačnih 3:0. Merkel se odužio Robinhu, sjajno ga uposlivši, a nekadašnja zvijezda madridskog Reala bez poteškoća, u svom stilu, pogađa za rješavanje svih dilema.

Na golu Milana svoj je službeni debi, nakon godinu i pol provedenih u klubu, imao golman Flavio Roma, koji je dobio priliku zbog povreda Christana Abbiatija i Marca Amelie. 

Milan će se za polufinale Kupa boriti protiv Sampdorije koja je u četvrtfinalu, na penale, eliminirala Udinese.