Stranice

petak, 21. siječnja 2011.

Nakon neuspjeha s Beckhamom i Ronaldinhom...


Očajnička potraga za međunarodnom zvijezdom nastavlja se na Ewood Parku, domu fudbalskog premierligaša Blackburna. Najnoviji igrač na meti Roversa je 32-godišnji Argentinac Juan Roman Riquelme.

Kreativni vezni igrač ima važeći ugovor s buenosaireškim Boca Juniorsima do jula 2014. godine. Da je na Blackburnovoj listi želja, potvrdio je menadžer tima Steve Kean, koji je sam jučer potpisao ugovor do jula 2013. godine.

"Riquelme je na listi više fudbalera koje želimo, ali ne vjerujem da će on, kao ni bilo koji drugi igrač iz njegove kategorije, dakle igrač međunarodne klase, doći do kraja januara. Takav posao prije bi se mogao realizovati na ljeto", rekao je Kean novinarima.

Novi, indijski vlasnici kluba pokušali su na dolazak privoljeti zvijezde poput Ronaldinha i Beckhama. Uspjelo im je na posudbe do kraja sezone dobiti Paragvajca Roquea Santa Cruza (iz Manchester Cityja) i Amerikanca Jermainea Jonesa (Schalke).

"Mislim da je velika stvar što smo igrače Santa Cruzova i Jonesova ranga uspjeli dobiti, uvjeriti da je ovo dobar i ambiciozan klub", rekao je Kean, trener trenutno 11-plasiranog tima premierligaške tabele i premierligaškog prvaka iz 1995. godine.