Stranice

četvrtak, 20. siječnja 2011.

Prvi poraz Barcelone nakon 28 utakmica !


Nogometaši Barcelone i Almerije pridružili su se Sevilli u polufinalu španjolskog Kupa kralja. Posljednjeg će polufinalista u četvrtak iznjedriti madridski okršaj Atletica i Reala.

Almeria je u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici savladala Deportivo La Corunu 3-2 i tako potvrdila 1-0 pobjedu iz prvog susreta. Miguel Angel “Corona” i Albert Crusat su u razmaku od samo dvije minute prvog poluvremena ražalostili domaću publiku na Riazoru i trasirali Almeriji put među posljednja četiri sastava, a pobjedu je iz penala u drugom dijelu potvrdio Henok Goitom.

U drugom susretu drugoligaš Betis je u Sevilli savladao veliku Barcelonu 3-1, ali kako je u prvom susretu Barcelona slavila 5-0, ona je prošla dalje. Ipak, valja spomenuti da je trenutno prvoplasirani sastav španjolske druge lige prvi koji je nanio Barceloni poraz nakon 28. službenih utakmica. Prethodni je poraz Barcelona doživjela još na početku sezone, kada ju je u 2. kolu Primere na Camp Nou pobijedio Hercules (2-0).

Sva četiri gola pala su u prvih 45 minuta. Betis je već nakon sedam minuta imao vodstvo 2-0, a oba je gola zabio Jorge Molina. Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi  smanjio je u 38. minuti na 2-1, a u 54. minuti drugog dijela je Argentinac propustio realizirati jedanaesterac. Za konačnih 3-1 mrežu je zatresao Arzu u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela.

Barcelona i Almeria međusobno će igrati u polufinalu dok Sevilla čeka pobjednika ogleda između Reala i Atletica.
 
Kup kralja, četvrtfinale, uzvratne utakmice:
Deportivo La Coruna – Almeria 2-3, prva utakmica 0-1 (Alvarez 44-11m, Adrian 51 / Corona 19, Crusat 20, Goitom 55-1m)
Betis – Barcelona 3-1, prva utakmica 0-5 (Molina 2, 7, Arzu 45 / Messi 38)