Stranice

petak, 21. siječnja 2011.

SPAHIĆ ZA TRANSFER ČEKA LJETO?

Prelazak kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića iz Montpelliera u Aston Villu ipak nije tako blizu kako se to činilo, barem ne do ljeta.
Aston Villa je pokazala interesovanje za stoperom Montpelliera u ovom prelaznom roku, ali se čini kako su na Villa Parku odlučili "povući ručnu", te ipak sačekati ljetni prelazni rok.

Villa je ovog mjeseca napravila dva velika transfera, nakon što su u Birmingham stigli Jean Makoun i Darren Bent, za čije su usluge Vilenjaci platili oko 25 miliona funti.

Trener Aston Ville Gerard Houlier još uvijek traži jednog defanzivca, koji može igrati i na lijevoj strani uz aut liniju i na mjestu stopera, a Emir Spahić upravo je taj tip igrača. Međutim, izgleda da, barem u ovom prelaznom roku, Villa nema namjeru dovoditi Spahića do jula ove godine, odnosno kraja sezone.

Tome u prilog idu i informacije iz Francuske, koje govore kako se Montpellier već dao u potragu za Spahićevim nasljednikom, a kao prvo ime se spominje Urugvajac Mauricio Victorino.