Stranice

srijeda, 2. veljače 2011.

BARRY: DŽEKO JE SPOSOBAN ZAMIJENITI TEVEZA

Argentinski reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Carlos Tevez, zbog povrede leđa propustio je duel sa Notss Countyjem, a najvjerovatnije će Građani i večeras u duelu sa Birminghamom biti lišeni njegovih usluga.
Međutim, veznjak Manchester Cityja, Gareth Barry, mišljenja je da navijači ne moraju biti zabrinuti zbog izostanka Teveza, jer prema njegovim riječima naš reprezentativac Edin Džeko sposoban je Argentinca dostojno zamijeniti.

"Džeko je sposoban nadoknaditi napadačke kvalitete Carlosa Teveza u situacijama kada ga nema. Duel sa Notss Countyjem bio je pravi test za Džekui kao vođu našeg napada. Ne možemo se nastaviti oslanjati na Teveza kao do sada. Jasno je da će nam nedostajati", rekao je Barry za otočke medije i dodao:

"Takav igrač nedostajao bi svakom timu, no mi moramo naučiti pobjeđivati i bez njega. Mislim da Džeko može postati velika zvijezda Manchester Cityja. Ako me pitate zašto ovo kažem, samo ću vam reći da pogledate njegov prosjek golova po utakmici i biće vam sve jasno".