Stranice

srijeda, 2. veljače 2011.

MOURINHO OPRAVDA LOŠU IGRU


Trener madridskog Reala Jose Mourinho opravdao je pad forme svoje ekipe činjenicom da igraju dvije utakmice sedmično.
Govoreći pred uzvratni susret Kupa Kralja (Copa del Rey) protiv Seville u srijedu,  Mourinho je pravdao prethodne loše nastupe svoje ekipe koji su rezultirali neriješenim protiv Almerije i nedjeljnim porazom od Osasunu.

Realov napredak kroz Kup Kralja je primorao ekipu da igra dvije utakmice sedmično, kao i Barcelonu i polufinaliste Kupa, radi čega trener vjeruje da njegovi igrači plaćaju danak uloženom trudu.

"Real Madrid je prošlih godina ispadao iz Kupa i Lige Prvaka u početnim fazama, tako da igrači nisu navikli na ovakav ritam utakmica. Za neke igrače to nije problem ali neki nisu navikli na to'', kazao je Murinho na konferenciji za medije održanoj na španskoj Gol televiziji.

"Nismo naviknuti da igramo svaka tri dana, ali siguran sam ćemo pobijediti Lyon u Ligi Prvaka i proći u četvrtinu finala, tako da će se igrači morati prilagoditi igranju utakmica sredinom sedmice. Nadam se da će iduće godine biti bolji, jer mi želimo igrati u svim takmičenjima'', dodao je on.

Mourinho je također naveo da ekipi fali bitan odbranbeni igrač - Pepe, koji je mjesec dana van terena zbog povrede mišića, a koji je od velike važnosti za igru njegove ekipe. Portugalac je odbio razgovarati o mogućnostima osvajanja titule prvaka Španije nakon zaostatka od sedam bodova za vodećom Barcelonom. "To me pitajte narednog vikenda'', izjavio je Mourinho.