Stranice

nedjelja, 6. veljače 2011.

REAL SLAVIO, RONALDO STIGAO MESSIJA


Real Madrid je u okviru 22. kola španske Primere rutinski došao do pobjede nad Real Sociedadom na svom Santiago Bernabeu (4:1)-

Sinoćnjom pobjedom Barcelone nad Atleticom (3:0) prednost između dvaju prvoplasiranih momčadi povećala se na deset bodova. Ipak, Real je večeras na Bernabeu s lakoćom savladao Real Sociedad i vratio zaostatak na sedam bodova.

Kraljevima je za vodstvo bilo dovoljno samo osam minuta. Strijelac vodećeg gola bio je Brazilac Kaka koji se polako ali sigurno vraća u pravu formu poslije višemjesečnog odsustva zbog povrede.

U 21. minuti Kaka je u ulozi asistenta, a mrežu gostujućeg golmana Brava trese Cristiano Ronaldo i to topovskim udarcem. Portugalac je do kraja prvog dijela postigao još jedan gol, glavom nakon kornera Mesuta Oezila. Bio je to njegov 24. prvenstveni pogodak, čime se poravnao sa Messijem na listi najboljihstrijelaca.

Autogolom Arbeloe gosti sredinom drugog dijela uspijevaju smanjiti. Iker Casillas je odbranio udarac Tamuda, ali se na kraju lopta odbila od Arbeloe u mrežu.

Konačnih 4:1 postavlja Emmanuel Adebayor, Togoanac koji je u zimskoj prijelaznom roku stigao na posudbu iz Manchester Cityja.

Nešto ranije svoju utakmicu 22. kola odigrali su Sevilla i Malaga. Andalužani na svom Sanchez Pizjuanu nisu uspjeli savladati posljednjeplasiranu momčad prvenstva.

Primera, 22. kolo:

Real Madrid - Real Sociedad 4:1 (Kaka 8, Ronaldo 21, 42, Adebayor 89/ Arbeloa 72 - ag)
Sevilla - Malaga 0:0
Valencia - Hercules