Stranice

ponedjeljak, 24. siječnja 2011.

Delegacija FIFA i UEFA u Zenici: Trening-centar za reprezentaciju će dobiti zeleno svjetlo


Trening-centar za reprezentativne selekcije BiH u utorak će dobiti zeleno svjetlo za početak izgradnje. Naime, delegacija FIFA i UEFA, koju će predvoditi Grk Teodor Teodoridis, zatim Muhamed Paal, Patrick Simon te Eva Pasquier, 25. janura posjetiće Zenicu.

Podsjećanja radi, cijeli projekt izgradnje stajaće osam i po miliona KM, a zahvaljujući uvjeravanjima načelnika Smajlovića, te ljudima
koji su zaduženi za izgradnju trening-centra, delegacije FIFA i UEFA daće svoju saglasnost za početak radova.

U oktobru protekle godine načelnik Općine Zenica Smajlović je na sastanku sa ljudima iz UEFA i FIFA objasnio kako sankcije koje se odnose na blokiranje sredstava za izgradnju trening-centra ne štete radu Predsjedništva N/FSBiH, i niti donošenju odluka o usvajanju statuta, već samo omladini i Zenici kao gradu. Delegacija UEFA je shvatila njegov vapaj na odgovarajući način i s tog aspekta dopustiće početak radova na izgradnji trening-centra, piše "Oslobođenje".

Također, FIFA i UEFA iskoristiće dolazak u BiH kako bi izvršili pritisak na konkretizaciju dogovora od 21. decembra, koji se odnosi na reorganizaciju u bh. kući fudbala. Tačnije, na preraspodjelu radnih mjesta i unutrašnje uređenje N/FSBiH. Sastanak će se održati u Sarajevu.