Stranice

nedjelja, 16. siječnja 2011.

MANCINI: DŽEKO JE POKAZAO DA JE DOBAR IGRAČ




Manchester City je jučer na svom Eastlandsu došao do teške pobjede nad Wolverhamptonom (4:3) u 23. kolu Premiershipa, a trener Građana Roberto Mancini bio je pun hvale za napadački tandem - Carlos Tevez i Edin Džeko.
City se, uistinu, namučio protiv sedamnaestoplasiranog Wolverhamptona, koji je od prve minute domaćoj momčadi dao na znanje kako se na Eastlands nije došao braniti. Uspjeli su "vukovi" i povesti preko Milijaša u 12. minuti, no Kolo Toure je do kraja prvog dijela vratio stvari na početak.

U nastavku se domaći bude, golovima Teveza (dva) i Yaya Tourea (asistencija Džeke) dolaze do potpunog preokreta. Wolverhampton je do kraja golovima Doylea (penal) i Zubara uspio ublažiti poraz.

"Sretan sam zbog Carlosa. Igrao je jako dobro i postigao je fantastičan prvi pogodak", kazao je Mancini, potom pohvalivši i bh. reprezentativca koji je upisao svoj prvi nastup u dresu Cityja.

"Bila je to njegova tek prva utakmica u zadnjih mjesec dana i debi u novoj momčadi. Igrao je dobro, ali mora još raditi. Pokazao je da se radi o kvalitetnom napadaču."

Italijanski stručnjak iznenađen je dobrom saradnjom Džeke i Teveza, iako je Argentinac u par navrata bio pomalo sebičan.

"Rade zajedno svega sedmicu dana. Džeki trebaju tri ili četiri utakmice kako bi dobro upoznao ostatak momčadi. U ovom trenutku to nije lako, ali Džeko je dobar igrač, baš kao i Carlos. Kada imate dva dobra napadača, onda je lako i igrati. Sve u svemu, mi se još moramo poboljšati", tvrdi Mancini, uz dodatak:

"Kod 4:1 vodstva morali smo bolje kontrolirati igru, a ne misliti kako je gotovo. U Engleskoj do zadnje minute ne možete reći kako je gotovo".

Nema komentara:

Objavi komentar