Stranice

utorak, 18. siječnja 2011.

Protiv Meksika sa najjačim Zmajevima!

Tako jaka provjera, kakva je utakmica protiv Meksika, mora se iskoristiti da se isproba najbolji tim koji imamo. Ono što probamo protiv Meksika najvjerovatnije će se igrati i protiv Rumuna u nastavku kvalifikacija - kaže Safet Sušić.
Sa reprezentacijom u Ameriku, kako smo već ranije pisali, neće putovati Semir Štilić zbog molbe njegovog kluba Lecha iz Poznana, a na spisku će se naći Zvjezdan Misimović i Elvir Rahimić iako ne igraju u svojim klubovima.
Treba svakako uzeti u obzir i činjenicu da će kapiten Emir Spahić zbog suspenzije Fudbalskog saveza Francuske sa terena izostati više od mjesec dana, ali i da su transferi Ibričića i Džeke zasigurno poremetili ustaljeni tok zimskih priprema ovih igrača.
Za razliku od utakmice protiv Slovačke, u Atlanti bi vrlo realno mogli očekivati promjene na pozicijama golmana i desnog beka, gdje bi Šehića i Vranješa mogli zamijeniti Begović i Mujdža. Obzirom da je Vranješ u Slovačkoj pokazao zavidan kvalitet i zrelost u igri, nećemo se iznenaditi ako ga selektor Sušić postavi za stopera uz Emira Spahića.
Svakako, svoju priliku za pravo dokazivanje čeka jedan od najboljih defanzivnih igrača iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, Sanel Jahić, koji možemo slobodno reći neopravdano gleda sa klupe kako njegovu poziciju igraju Adnan Mravac i Boris Pandža.