Stranice

utorak, 18. siječnja 2011.

REAL KONTAKTIRAO CITY, VELIKA ŽELJA TEVEZ

Kako su iz HSV-a jasno poručili da ne žele prije ljeta pustiti Ruuda van Nisterlooya  (34), madridski Real okreće se Carlosu Tevezu, piše španjolski sportski dnevnik Marca.
Madrižani su već nekoliko dana u potrazi za napadačem koji im je prijeko potreban nakon što se operirao Argentinac Gonzalo Higuain, koji će četiri mjeseca izbivati s terena.

Nekoliko je imena u opticaju, a proteklih dana je Realov trener Jose Mourinho izrazio želju da se na Bernabeu vrati iskusni Holanđanin Ruud van Nistelrooy. Niti 34-godišnjak nema ništa protiv, ali to se sigurno neće dogoditi, jer je svemu tome u kraj stao sportski direktor HSV-a, tvrdivši kako će "Ruud odraditi ugovor do kraja".

Kraljevi će sada nastojati da dovedu Argentinca Carlosa Teveza, napadača Manchester Cityja koji je već u decembru izrazivao nezadovoljstvo na Eastlandsu i želio otići. Predao je tada zahtjev za transfer listu, no istu je, nakon pregovora sa trenerom Robertom Mancinijem, povukao nešto kasnije.

Marca navodi kako je Real već kontaktirao City. Ukoliko bi Građani i pustili svog najboljeg strijelca, što je sigurno teško očekivati, Real bi morao klubu platiti 40 miliona odštete, a Argentincu ponuditi 8 miliona eura godišnje plaće.

Osim Teveza, kao napadačka rješenja trenutno drugoplasirane momčadi Primere nametali su se Emmanuel Adebayor (City), Miroslav Klose (Bayern), Nelson Valdez i David Trezeguet (obojica Hercules)...