Stranice

nedjelja, 16. siječnja 2011.

KAKO SE REALU OVO MOGLO DESITI?!


Moguće presudna dva boda u utrci za titulu prvaka izgubili su fudbaleri Real Madrida na gostovanju kod Almerije u susretu 19. kola španskog prvenstva.


Posljednjeplasirani tim Primere, koji također ima najlošiji učinak pred svojom publikom među svim prvoligašima (0 pobjeda, 6 remija, 3 poraza), odigrao je s pretendentom na naslov 1-1.

Domaći su čak i poveli golom Ulloe u 60. minuti, a nakon sjajnog prodora Piattija. Madriđani su izjednačili preko Granera u 77. minuti, nakon lijepo gurnute lopte Karima Benzeme.

Priliku donijeti sva tri boda Mourinhovu sastavu imao je Cristiano Ronaldo, ali je u četvrtoj minuti sudijskog vremena uzdrmao gredu iz slobodnog udarca.

Realu je ovo bio treći ovosezonski remi u Primeri. Barceloninom pobjedom protiv Malage, u susretu koji se trenutno igra, Madriđani će pasti na četiri boda zaostatka za Kataloncima.

U prvoj nedjeljnoj utakmici, Valencija je pogocima španskog reprezentativca Pabla Hernandeza i Francuza Jeremyja Mathieua pobijedila Deportivo na Mestalli 2-0. Sastavu iz La Coruñe to je bio treći poraz u osam posljednjih dana.